Stálé rubriky / HR – Human Relations
Stálé rubriky

Zkuste vyrazit na pohovor do kavárny!

05.09.2013  Hanka Smítalová 11  komentářů

Jsem každodenní návštěvník kaváren a považuji se za kavárenského nomáda. Nechodím tam ale jen na dobrou kávu – chodím tam hlavně pracovat. I když mám svou vlastní kancelář a můžu kdykoli pobýt v kanceláři svých klientů, kavárna je pro mě místo, kde se mi nejlépe přemýšlí, vymýšlí a kde mě napadají ty nejlepší nápady.

Kavárny pro mě mají jakýsi druh inspirativní energie, kde se nějakým zázračným způsobem dokážu soustředit a řešit i všechny resty, do kterých se mi kdekoli jinde nechce.

I když si v kavárně dokážu představit jakoukoli činnost, do nedávné doby jsem si tam netroufla na jednu z těch, která mě také živí, a to je nábor, tedy pohovor s uchazečem. Vždycky jsem si myslela, že první kontakt s kandidátem na danou pracovní pozici by měl probíhat v nějakém formálnějším a klidnějším prostředí, což je standardně kancelář má vlastní nebo mého klienta. Názor jsem změnila o 180° před pár týdny, kdy jsem se dostala do časové tísně a jeden pohovor jsem chtě nechtě musela přehodit z kanceláře do kavárny. Rozhodně jsem z toho neměla dobrý pocit a v hlavě mi běžel černý scénář - co si asi tak uchazeč pomyslí, co na to klient, bude to hodně uhozené a podobně.

Stal se ovšem zázrak! Kandidát byl uvolněný, na všechny otázky odpovídal spontánně a bez kalkulu, a i když jsme se v závěru shodli na tom, že jeho profil na danou pracovní nabídku není ideální, a tudíž se dalšího kola nezúčastní, měli jsme z toho oba dobrý pocit a loučili se s úsměvem na tváři. 

Po této zkušenosti jsem začala pracovní pohovory, první seznamovací schůzky, vést v kavárně záměrně a zázraky se opakovaly – zjistila jsem, že kavárna má na lidi uvolňující účinek, padá z nich nervozita a řeknou vám o sobě a svých projektech i plánech do budoucna daleko víc než v prostředí formální kanceláře. 

Nevím jak vy, ale já první seznamovací schůzku s uchazečem o práci považuji za událost superdůležitou. Rozhodně mi při ní nejde o prokázání odborných znalostí a dovedností kandidáta, jako spíš o odhalení jeho motivace a osobních hodnot, které ctí. Mým cílem je ověřit si, jak moc a zda vůbec zapadá do firemní kultury a hodnotového žebříčku společnosti, pro kterou hledám toho nebo tu nejlepší. Kavárna vám nabízí nepřeberné množství situací, které byste v kanceláři nevytvořili a které vám o dané osobě prozradí daleko víc, než jen slyšíte ušima – jak si poradí, aby vás v kavárně našel; jak se chová k personálu kavárny; jakým způsobem si vybírá a objednává; jakým způsobem se loučí včetně situace s placením účtu apod. 

Minulý týden jsem na tyto schůzky vzala s sebou i svého klienta, šéfa společnosti, který mému nadšení pro kavárenské pohovory moc neholdoval, protože to prý nepůsobí profesionálně. Po třech schůzkách s uchazeči mi řekl: „Už tě chápu, tady v kavárně jsou ty rozhovory daleko opravdovější a najednou vidím lidem za jejich fasádu.“   

Máte podobnou zkušenost? A vy, kteří ne, zkusíte to? Ráda vám poradím s výběrem vhodné kavárny.☺

Olga Rozehnalová

Neumann Partners 

Dobrý den, zkušenost potvrzuji. Měla jsem dojem, že to je již běžné, ale není. I já jsem nedávno byla s kandidátem v kavárně a pak se mi přiznal, že to zažil poprvé v životě a že ho to příjemně překvapilo. Dokonce, že si odnesl relevantní a smysluplné informace z příjemného rozhovoru. Výhoda bude asi i v tom, že tam mají "déle otevřeno" než ve ztemnělé kancelářské budově, je tam voňavo a méně navoskovaně. Jen si dejte pozor na úskalí nenadálého hluku, včetně posazení se pod reproduktor. Například mě rušil pán, který hodně dlouho hladil vedle u stolu partnerku po zádech a ona měla děsně šustivou vestičku. To, že vám pod stolem občas proleze batole, to celkem jde. Horší je to s běhavými většími dětmi, kteří hrají na babu a rodiče jsou rádi, že se baví. A dámy... ještě pozor na dortíky ke kávě :). Ale jinak souhlasím a v nestandardní denní dobu je to řešení příjemné a účelné. Olga Rozehnalová, client manager, senior konzultant Neumann Partners

05.09.2013 13:31   Reakce

Markéta Zelenková

GE 

Dobrý den, pohovory mimo zasedací místnosti opravdu nejsou běžnou praxí, a je to škoda, zažila jsem to jednou a byla to příjemná změna. Na druhou stranu je důležité u kandidátů nastavit správná očekávání, a proto bych pohovory v kavárnách nedoporučovala zavádět společnostem s formální firemní kulturou, kde se zaměstnanci po přijetí mimo podnik již nedostanou, aby noví zaměstnanci předešli pozdějšímu zklamání...

05.09.2013 22:34   Reakce

Margareta

CZECHPOL Business Office 

Dobrý den, přijímací pohovory, a občas i schůzky ze zákazníky, od pár let zásadně mám rada v kavárně, kterou vybírám podle toho, na jakou pozice je nábor. Na vyšší posty (to znamená často i delší pohovor) rada si volím tiché prostředí lobby baru v nějakém 5* hotelu – vřele doporučuji, hotele si moc dají zaležet na vhodné, nenápadné hudbě, je zajištěno i větší soukromí. Největší výhodou pohovoru v kavárně/lobby baru pro mě je, že prostředí je neutrální a uchazeč je rychleji uvolněny, a já mám možnost i pozorovat chováni v širším kontextu. Zdravím vše kafé-náboráře Margareta Serwatka

06.09.2013 08:18   Reakce

Radim Koštial

HR Kavárna 

Moc se mi líbí článek jako takový, moc se mi líbí téma (přijímací pohovor v kavárně jednoznačně MUSÍ mít lepší karmu, než v tiché firemní zasedačce) a moc se mi líbí i komenty pod článkem. Je vás víc s podobnou zkušeností? Používáte kavárnu běžně jako místo pro podobná setkání?

06.09.2013 08:48   Reakce

Marketa Pfleger

career strategy | personal branding 

Zkusenosti naprosto potvrzuji – kavarny funguji velmi zazracne na "duch" setkani. V soucasne dobe nedelam az tak moc pracovnich pohovoru ale setkani s pripadnym klientem a pouze v jedne ma vybrane kavarne, ktera se jiz nekolikrat potvrdila jako uspesna. Klienti jsou uvolnenejsi a otevrenejsi naslouchat nasi mozne spolupraci...jeste nedavno kdyz jsem mela nastarosti vyber zamestnancu, tak jsem uvazovala (jako vasniva golfistka) ze bych zvala hrace golfu/uchazece o zamestnani na hriste...tam se totiz nejlepe pozna charakter a osobonost cloveka (-; ... verim ze jednou to jeste uskutecnim.

11.09.2013 16:06   Reakce

Lukáš B.

Článek přesně vystihuje také mou zkušenost, nejen z pohovoru. V kavárně, nebo restauraci mívám i obchodní jednání a má to mimo jiné tu výhodu, že mám neformální "kancelář" v jakémkoli městě zrovna potřebuji.

11.09.2013 23:39   Reakce

Ivana Echavarría

Dobrý den, děkuji za zajímavý článek. Nápad brzy převedu do praxe, protože sama se necítím ve firemních zasedačkách při náborovém rozhovoru úplně 100%. Budu ráda za tipy na kavárny v rámci centra Prahy. Díky.

14.09.2013 19:45   Reakce

Michal ŠUSTÁK

Engel 

Zcela souhlasím, pohovory v kavárně dělám již minimálně 14 let, takřka vždy jen tehdy, když je pro kandidáta v daném stadiu výběrového řízení nepřijatelné ukázat se ve firmě. Příjemným vedlejším produktem ale jistě je rychlejší a přirozenější otevření a možnost pozorovat i jiné kandidátovi interakce.

19.09.2013 21:05   Reakce

Martina S

www.e-dimensions.net 

Kaviarne milujem, ale pohovory som v nich viedla len výnimočne, spravidla len na požiadanie kandidáta (napr. v headhuntingu, nechcel byť videný vchádzaťdo / vychádzať z agentúry). Kaviareň je skvelé miesto na obchodné stretnutie, ale neposkytuje dostatok pokoja a súkromia na relevantnú diskusiu a dôkladný pracovný pohovor. Aspoň pre mňa je pracovný pohovor viac než len rozhovor, má jasnú štruktúru a cieľ. Z praktického pohľadu, pri predstave štyroch pohovorov v kaviarni, bez pohodlia kancelárie nie je nadšený ani kaviarenský povaľač vo mne. Do kaviarne sa skrátka, v mojom svete, chodí relaxovať, nie pracovať :) Taktiež nerozumiem tomu, prečo by profesionál mal pociťovať diskomfort/ problém uvoľniť sa v profesionálnom prostredí? Koniec koncov, aj pre kandidáta je lepšie, ak vidí firmu zvnútra, a keďže pracovný vzťah je formálnym vzťahom, nie je na škodu veci začať formálne.

29.09.2013 16:24   Reakce

Irena K.

Ano,v době, kdy jsem začínala pracoval jako "náborář na volné noze" jsem byla vskutku kavárenským povalečem. Počáteční nedůvěra se rychle rozplynula, potencionální zájemci o nové zaměstnání se chovali mnohem otevřeněji. Postupně jsem se naučila vychytat i technickou stránku věci ... Dnes pracuji v kanceláři a v kavárně jen jednou za čas, hlavně při náborech mimo region. Byl to způsob, jak vykonávat svoji práci s poměrně nízkými náklady a nečekaným bonusem navíc.

10.12.2013 22:59   Reakce

Ivana Kolibová

Doučování dětí.cz 

Dobrý den, příští týden povedu několik pohovorů v Praze. Protože naše doučování probíhají v domovech klientů, nemáme žádné firemní prostory a tak mi nezbývá nic jiného, než naplánovat pohovory v nějaké příjemné klidnější kavárně. Máte nějaký tip? Nejlépe v dobré dopravní dostupnosti. Díky za odpověď.

24.04.2014 23:25   Reakce

GARANTI RUBRIKY

Hanka Velíšková

Personální ředitelka společnosti KPMG

Vendy Jersáková

HR praktik na cestě za moderním pracovním prostředím a kultivovanými mezilidskými vztahy

 
 
Přináší společnost LMC, s.r.o., vyrobeno ve spolupráci s Omega Design & Breezy