Tvoříme pro vás!
Garanti rubrik

V dnešní době jsme zavaleni informacemi. Což je na jednu stranu příjemné, neboť v každém okamžiku můžeme vědět víc. Na druhou stranu je to ale velmi matoucí. Rozpoznat, které informace jsou pravdivé, které pro mne mohou být přínosem, posunou moji práci dál a nesvedou mne z cesty, je velmi těžké, možná nemožné.

A proto jsme se rozhodli, že převážnou část obsahu HR kavárny svěříme do rukou lidí, za které hovoří jejich práce, zkušenosti a vlastní názory. A protože si tajně HR kavárnu tvoříme pro sebe, aby nás bavila a přinášela nám radost a užitek, udělali jsme kolegy z profesionálů, kteří nás inspirují a jejichž práce nám připadá v duchu HR kavárny smysluplná. Je pro nás velkou ctí představit vám garanty jednotlivých rubrik.

Záměrně je označujeme za své kolegy, protože chceme, aby nám pomáhali HR kavárnu posouvat dál, a to nejen po obsahové stránce. Posloucháme jejich rady, nápady i kritiku a věříme, že HR kavárna bude pro prezentaci jejich práce a názorů důstojným prostorem.

Chcete se také zapojit?

Máte tip na zajímavou osobnost, která inspiruje zrovna vás? Chcete se sami zapojit, stát se garanty HR kavárny a rozvíjet s námi tento unikátní portál? Napište nám, žadná otázka nazůstane nezodpovězena, žádný názor bez reakce. Za tímto hezkým HTML kódem jsou lidé, kterým záleží na rozvoji trhu práce.

Své tipy, náměty či pozvánky na tiskové konference posílejte na e-mail redakce@hrkavarna.cz

Píší pro nás 
 

Anna Pedretti

Autorka rozvojových programů, projektová manažerka a nadšená stoupenkyně pozitivních myšlenek

Rubrika, do které chci přispívat: Vzdělávání a seberozvoj

Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Všechny ostatní

Moje osobní motto: Růže je růže je růže

Oblíbená kavárna: Les Kamarades

Stručné bio: Od novinařiny přes headhunting k lektorování, koučování a výrobě rozvojových projektů na míru firmám i jednotlivcům. Prošla jsem si mezinárodními korporacemi i externím poradenstvím a došla až do Human Garden, kde aktuálně šťastně kotvím. Mám blízko k psychologii, sociálním tématům a mezilidským vztahům. Miluji cestování – fyzické i mentální. Přírodu, lidi, klid a mír.

Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? Většinou se jedná o variace na téma: já na bruslích – syn na prkně nebo já na lyžích – syn na snowboardu. Když sama, pak nejčastěji na józe, se psem, u knížky nebo v kavárně.

Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Tak, jak vypadá – stále s čerstvou a lákavou nabídkou.

 

Barbora Záňová

HRistka, která se snaží dělat to, co ji baví – nebojí se poznat nepoznané a někdy ráda provokuje.

Moje osobní motto: Je to tak, jak je, a bude tak, jak bude…

Moje oblíbená kavárna: Costa Coffee

Mé stručné bio najdete zde  

Co mám ráda a co dělám, když nepracuji?  Pravidelně jednou týdně chodím na power jógu, když se podaří, tedy když se přemluvím, jdu i 2x za týden. Úterky jsou vyhrazeny na lekci angličtiny s lektorkou Petrou. Ve středu si ráda polenoším, zajdu na nákupy, uvařím dobré jídlo nebo udělám, co je potřeba. Čtvrtek je vyhrazený pro přátele a zábavu. Pátek je malá sobota. V sobotu dlouho spím, zajdu na procházku se psem, čtu knihu, koukám na film, uklízím, experimentuji v kuchyni, jsem s rodinou... a každou druhou neděli jezdím na kobylce Geně. Člověka jízda na koni učí velké trpělivosti a hlavně klidu, jelikož když se splaší kůň, musíte zachovat chladnou hlavu. :-)

Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat?  Být vtipná a záživná, držet si svůj styl. Být k věci. Neztrácet svěžest a nejet v zajetých kolejích.    

 

Dalibor Holý

Statistik, analytik a manažer ČSÚ pro oblast trhu práce

Rubrika, do které budu přispívat: Společnost a trendy

Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj, HR – Human Relations

Moje osobní motto: Dobrá statistika je vždycky levnější než špatné rozhodnutí.

Oblíbená kavárna: Každá, kde je nezakouřeno a milo.

Stručné bio: Vystudovaný učitel matematiky a společenských věd, rekvalifikovaný na statistika; od 1996 pracuje na Českém statistickém úřadě, analyzuje vývoj na trhu práce, řídí odbor (aktuálně o 21 lidech), vede grantové projekty EU a píše odborné komentáře.

Co mám rád a co dělám, když zrovna nepracuji: Chodím po horách nebo po městech; fotím krajiny, lidi a gotickou architekturu; hraji na kytaru; vařím nebo peču; čtu knížky nebo nedejbože zase něco píšu.

Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat: Jako místo, kde člověk najde inteligentní texty k zamyšlení, protože i odpočinek může být aktivní. Tedy zhruba tak, jako teď. :-)

Eliška Pácaltová

Propojovatelka nepropojitelného, která pomáhá projektům odemknout to nejlepší v nich.

Filip Lepier

Barista a community driver HR kavárny

Rubrika, do které chci přispívat: Popravdě mne lákají všechny rubriky. Asi bude více záležet na aktuální myšlence, kterou chci sdílet, než na rubrice, kam se posléze zařadí. 

Moje osobní motto: Největším nepřítelem seberozvoje jsou rady od lidí, kteří to s vámi myslí dobře. 

Oblíbená kavárna: Rád neustále poznávám nové kavárny, mnoho se mi jich líbí, ale vždy tam chodím zejména kvůli lidem. Takže oblíbená je v danou chvíli ta, kde zrovna sedí lidé, které bych rád viděl.  

Stručné bio: Už v prvním ročníku na VŠ jsem pochopil, že pokud se jednou chci opravdu věnovat oblasti, kterou studuji, bude třeba pro to udělat více než jen chodit na přednášky. Jelikož úžasné pracovní příležitosti samy nikde nečíhaly, založil jsem se dvěma kamarády-spolužáky svou první „konzultantskou” firmu. O půl roku později jsme již byli draftování do skutečných konzultantských firem, a tak začala má současná kariéra. Zatímco v QED Group jsem se naučil, jak dobře lze dělat konzultantskou práci, v Assessment Systems jsem přišel na to, že díky tomu dokonce mohu uživit sebe i rodinu. Po skvělých letech, strávených v obou těchto společnostech, kdy druhou zmiňovanou jsem téměř tři roky řídil, jsem nakonec založil vlastní společnost McGuffin, neboť mi přišlo efektivnější o potřebě nových nápadů a přístupů v HR a leadershipu přesvědčovat přímo klienty než své vlastní nadřízené. 

Co mám rád a co dělám, když nepracuji: Když nepracuji, tak rád přemýšlím o všem, o čem jsem nemohl přemýšlet, když jsem se soustředil na práci. Také rád trávím čas se svými dětmi a přáteli, pravidelně sleduji, co se ve světě i v ČR děje, zajímám se o filmy, o světovou i českou historii a na dovolené zbožňuji stavění hradů z písku. 

Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Je to místo, kde se scházejí zajímaví lidé, jimž není jedno, co se děje v oblasti, ve které pracují, a chtějí se o své názory podělit s ostatními. 

Hanka Velíšková

Personální ředitelka společnosti KPMG

Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR 21. století

Dále mne zajímá: všechny ostatní rubriky

Moje osobní motto: V životě dostaneš tolik, kolik dáš. 

Oblíbená kavárna: Café Fara, Klentnice

Bio: Hanka Velíšková je absolventkou FFUK v Praze a vzdělávacího programu pro profesionály v HR, certifikovaného CIPD na Thames Valley University ve Velké Británii. Tvrdí, že základy HR práce jí dala společnost GE Money, kde pracovala jako senior HR manažerka. Za svého působení tam měla i tu čest osobně hovořit s jedním z nejrespektovanějších manažerů 20. století Jackem Welchem. Mezi její další působiště patří společnosti Allianz a Raiffeisenbank. V současné době pracuje jako HR ředitelka KPMG Česká republika, kde oceňuje nejen důraz, který vedení firmy klade na kvalitní práci s lidmi, ale i fakt, že KPMG podporuje zaměstnance, aby pomáhali komunitám a neziskovému sektoru.

Pravidelně spolupracuje s organizací People Management Forum na projektech v oblasti diverzity a angažuje se v mentoringových programech pro talentované ženy. Je autorkou publikací Víc (různých) hlav víc ví a Rovné šance jako konkurenční výhoda. Přednáší řízení lidských zdrojů na MBA programu v Brno Business School na Vysokém učení technickém. Volný čas tráví s rodinou, ráda čte a sportuje. O tom, jak ke své práci přistupuje, si můžete udělat obrázek z její přednášky pro byznys snídani HR kavárny, jejímž garantem bylo KPMG a tématem angažovanost zaměstnanců. 

Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? Čtu, běhám, cestuji – to vše s rodinou. :-)

Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Živá a inspirativní – poutavé články, zajímavé osobnosti, informace o trendech, polemiky, best practice sharing...

Jana Toningerová

Idealistka s přesvědčením, že když člověk opravdu něco chce, tak toho i dosáhne.

Rubrika, do které chci přispívat: HR – Human Relations

Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj

Moje osobní motto: Nemám jedno motto, které by mě vystihovalo nebo bych se jím řídila. Ale poslední dobou mě nejvíc provází tato myšlenka: „Mistrovství v jakémkoliv oboru vzniká tak, že od sebe člověk vyžaduje to nejlepší.”

Oblíbená kavárna: Každá, kde je dobrá káva a příjemná společnost, která má čím obohatit.

Stručné bio: Během hledání sebe samé na vysoké škole jsem se náhodou dostala k HR. Tento obor mne okouzlil natolik, že v něm působím do dnešní doby. Od začátku jsem měla velké štěstí na lidi, kteří mi pomáhali posouvat se dál a učit se. V současné době se snažím vracet, co jsem se naučila od jiných, tím, že vedu HR Klub v Brně a podporuji touto cestou sdílení znalostí a předávání zkušeností.
Měla jsem možnost pracovat v různých týmech a firmách, které byly malé, velké, výrobní, IT, české, japonské nebo americké. Věřím, že HR není o lidských zdrojích, ale o lidech, a mělo by vždy být kompetentní, dynamické, přirozené, chtěné a na půli cesty mezi byznysem a lidmi.

Co mám ráda a co dělám, když nepracuji: Nejraději mám rána a pocit, kdy se těším na nový den. Mám ráda, když se mi podaří překonat sebe samu. Mám moc ráda svoji práci, a když nepracuji, tak čtu, zahradničím, běhám, vařím, peču a objevuji vše nové.

Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Měla by být inspirativní, sdílná, rozšiřující obzory, podněcující ke změnám a otevřená.

Jana Toningerová a Filip Lepier

Jaroslav Procházka

Agile/Lean mentor, podporovatel inovací, stavitel týmů a vášnivý skialpinista

Moje osobní motto: hrát si, tvořit, think big

Oblíbená kavárna: nemám, v dobré společnosti si rád zajdu kamkoliv...

Bio: Pocházím z Moravského krasu, ale momentálně žiji už přes 10 let v Ostravě. Po pár letech praxe jsem vystudoval technickou VŠ, která tak nějak nastolila, že se můj život točí kolem IT, lidí a kreativity. Jsem neposedný inovátor, spojovatel lidí a myšlenek, generátor nápadů i inspirátor ostatních, ale slabší dokončovatel. 

Nedávno jsem po mnoha letech přestal učit a zkoumat na VŠ, a také odešel z mezinárodní firmy, kde jsem se věnoval IT koučingu a mentoringu (hlavně pro střední a nižsí management a týmy vývoje SW). 

Nyní jsem na volné noze a věnuji se svým kreativním aktivitám jako je psaní e-knih a blogu www.differ.cz, IT koučinku a mentoringu pro firmy, malování, kreslení IT komiksů, sebepoznávání, ale také pořádání kreativních workshopů a workshopů na sny (www.zijteSveSny.cz).

Co má Jaroslav rád a co dělá, když nepracuje?  Nerozlišuji práci a volno, protože jsem na volné noze a dělám, co mě baví a co mám rád, takže jsem vlastně pořád ve volném čase ;) V "tom dalším" volném čase rád píši, maluji, čtu (IT, Lean, Agile, psychologie, sociologie, kognitivní vědy, behaviorální vědy), amatérsky kreslím komiksy z prostředí IT, hraji na djembe, sportuji (lezení, běžky, skialp, MTB, turistika) a chodím do přírody jen tak pozorovat. 

Rád také cestuji, dříve to byly časté služební cesty do Skandinávie, ale i soukromé (Chile, Bolívie, Indie, Guatemala), dnes hlavně po ČR. Cesty miluji pro možnost poznávání jiných kultur a pohledů, ale také překračování své osobní zóny komfortu.

Lenka Mrázová

Inspirátorka, mentorka, anděl osvícení v pekle čísel a předpisů kolem nás.

Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Leadership

Dále mne zajímá: Pell Mell, Management 21. století

Moje osobní motto: I v tom nejhorším průšvihu lze najít špetku optimismu a světlý bod.

Oblíbená kavárna: Cafe Louvre, Můj šálek kávy, Cafe Amandine, Era svět, Friend’s Coffee House

Bio: Mám za sebou 21 let práce v korporacích (PwC, Proxy) – práce s týmy, na projektech, spoustu zkoušek a profesního vzdělávání v oboru daňového poradenství, auditu, ACCA, soft skills, jazyků. To vše je hluboká studnice znalostí, zkušeností a poznání. Vím, jak dobře vypočítat daně či sestavit finanční výkazy. Také to umím naučit a vysvětlit pozadí, proč tomu tak je. Umím dát dohromady rozklížený, nekomunikující tým lidí a poopravit nefunkční procesy a procedury.
 
Mám přesah a vidím souvislosti, zejména ty, jež se týkají postavení klienta jako člověka a komunikace v jeho týmu. Vyznám se v chaosu a umím číst v mapách. Reaguji klidně ve stresových situacích. Mám odvahu zkoušet nové a nevšední věci. Dávám svou energii, své znalosti, své nápady lidem kolem sebe. Dělám to ráda, protože to beru jako své poslání. Proto i dlouholetá práce pro Nadaci VIA.

A nejsem úplně dokonalá. Sjet na lyžích sjezdovku či sednout si na kolo, to je v mém podání groteska hraničící s hazardem. Klidně přiznám, že pobyt v základním táboře pod Mont Everestem byla největší zima mého života.

Co má Lenka ráda a co dělá, když nepracuje?
Miluji čokoládu a dobré jídlo, vydržím hodiny nejen ochutnávat či připravovat, ale s vášní o tom i hovořit. Abych zabránila případným škodlivým vlivům této záliby, je mým koníčkem i fitness, pilates, golf a jiné fyzické aktivity. Ale stejně nejvíce miluji cestování. Téměř kamkoliv a kdykoliv.

Jak by podle Lenky měla HR kavárna vypadat?
Měla by vonět čerstvou kávou = svěžími nápady; na tácku servírovat čokoládové pralinky se zázvorem nebo chilli, ať to po zakousnutí sladce pálí = hezký námět v sobě skrývá palčivé jádro; a ke kávě podávat větší sklenku jemně perlivé minerálky = ať se článek po přečtení lépe zažije a nezanechá vysušenou pleť.

Lenka Mydlová

Zodpovídá za marketing značky LMC. Šťastná zaměstnankyně, která pomáhá své firmě dělat dobré věci dobře.

Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Vzdělávání a seberozvoj, Inspirace ze zahraničí

Dále mne zajímá:  Leadership, Management 21. století, HR 21. století

Moje osobní motto:  Já na citáty moc nejsem, ale co třeba: Life is too short to dance with ugly men.

Oblíbená kavárna: V Praze Love Kidó, pobočky Mama Coffee, Langhans, Můj šálek kávy, cukrárna Alchymista nebo ostravská Kavárna Daniel

Stručné Bio: Pragmatická idealistka, jejíž vražedná otevřenost a sarkamus vám mohou někdy lézt pořádně na nervy. Schizofrenik mezi marketingem a personalistikou. Introvert s extrovertními projevy. Promovaná inženýrka ekonomie, která zamrzla na pochopení nabídky a poptávky a s radostí se vrátila k humanitnějšímu směru. Valašská dcerka, která přes Kroměříž a Ostravu zamířila do stověžaté matičky. Šťastná zaměstnankyně LMC, kde pomáhá dělat dobré věci dobře.

Co má Lenka ráda a co dělá, když nepracuje?  Čte. Nejraději silné (ženské) příběhy. Chodí po horách a obdivuje jejich drsnou krásu. Nasává energii ze slunce a tepla. Cestuje a proniká do tajů jógy. Civí. Na domovní fasády, kolemjdoucí na ulici, kvetoucí stromy, padající listí a když se podaří, tak taky na moře. A taky ráda jí.

Jak by podle Lenky měla HR kavárna vypadat?  Jako kavárna. Místo, kam se těším a kde se cítím dobře. Prostor pro rozhovory se starými i novými známými i pro osamocené dumání. Má svou atmosféru a každému umí nabídnout to, na co má právě chuť. Turka s kávovou (u)sedlinou tu ale nenajdete. Pokud však fandíte férovému přístupu, novým trendům a nadhledu, budete se do HR kavárny rádi vracet.

Lucie Luňáčková

Seriózní šaškyně s vášní pro poutnictví, přechodové rituály a sdílení v kruhu.

Martin Hudeček

Systemický kouč, jednatel a manažer v ORBITu, konzultant, podnikatel a pedagog.

Na jeho stránkách vás zaujme odstavec, respektive jakýsi seznam toho, co způsobilo, že je Martin Hudeček Martinem Hudečkem.

Přečetl stovky knih (převážně beletrie), které louská od doby, kdy se naučil číst.

Rozhodl se, že se o sebe postará. Zažil silnou, budující, nad realitu položenou, platonickou lásku v době studia.

Má skvělou rodinu. Má ORBIT - jako místo, kde dostal šanci.

Neustále studuje (lidi, knihy, příběhy, univerzitu (Masarykova univerzita v Brně, obor Management), lidské osudy, fotografie, umění, hudbu)

Systemika – jako způsob přemýšlení

Štěstí na lidi = prostě potkává ty správné lidi ve správnou dobu a ti mu pomáhají jít dál.

Michaela Dombrovská

Autorka – nápadů, textů a projektů

Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji:  Management 21. století, Leadership

Dále mne zajímá: Vzdělávání a seberozvoj

Moje osobní motto: Proč? Protože!cz   

Oblíbená kavárna: Každá, kde se kávě věnují s láskou, vodu zdarma nabídnou i bez ptaní a váží si svých zákaznic a zákazníků. A samozřejmě HR kavárna.

Stručné Bio: Pracovala jsem na různých pozicích ve státní správě, podílela se mj. na přípravě Národní strategie finančního vzdělávání. V současné době pracuji v právní redakci nakladatelství. Přednáším informační audit/management a dlouhodobě se věnuji rozvoji informačního vzdělávání na českých vysokých školách.

Co má Michaela ráda a co dělá, když nepracuje? Ve volném časopise (ráda) píšu (zejména) o ženách (nejen) pro ženy. Sepsala jsem například Pravidla pozitivního sobectví (Grada, 2014) - a pokouším se jimi řídit. Jsem vděčná za dobré lidi okolo, závislá na dobré kávě a ráda se začtu do dobré knihy. Miluji svou rodinu, se vším (a všemi) všudy. 

Petra Pavičová

Milovnice a podporovatelka malých místních podniků a komunitního života. Pravá ruka baristy HR kavárny.

Moje osobní motto: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod! Odvaha není spadnout a zůstat ležet, ale vstát a jít dál.

Má oblíbená kavárna: Farm Letná a mnoho dalších míst, kde je příjemná atmosféra, kvalitní nabídka a vstřícná obsluha.

Stručné bio: Mám bohaté zkušenosti z oblasti prodeje, obchodu, PR i marketingu. Měla jsem vlastní cukrárnu a později vedla i restauraci. Deset let se navíc intenzivně věnuji společenské odpovědnosti firem, z toho jsem poslední čtyři roky zastávala pozici manažerky společenské odpovědnosti ve společnosti T-Mobile. Do ní jsem přinesla nejen svěží vítr, ale i nový, strategičtější přístup, který dal vzniknout projektu Rozjezdy roku primárně zaměřenému na podporu začínajících podnikatelů. V rámci příprav a realizace jednotlivých ročníků této soutěže jsem si ale ještě více uvědomila, jak důležitá je podpora malých místních podniků, a to nejen těch začínajících. Proto jsem se postavila na vlastní nohy a přišla s projektem LokálněIN  a FoodIN 

Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? U mě je to těžké říct, jelikož svou novou práci mám ráda a je s mým životem hodně provázána. Ale vždy si s chutí užívám života se svou rodinou a přáteli, miluji cestování a potkávání nových lidí, chodím na procházky, cvičím jógu, navštěvuji saunu a podnikám mnoho dalších věcí, které mě dělají šťastnou.

Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Kavárna by měla být místem, kam budou lidé rádi chodit a vracet se. Zároveň by bylo fajn, kdyby je dokázala povzbudit k aktivitě. Musí se zde proto cítit příjemně, nacházet zde zajímavé lidi, informace a inspiraci.    

 

Nejnovější články:

Radim Juchelka

Orbiťák, matematik, fyzik, informatik, učitel, systemik, ředitel, básník, milovník okrajových žánrů a všeho ,,divného” a nového, kamarád, manžel, otec, syn, motocyklista, změnař a jezevčíkovod.

Průběžně si doplňuji vzdělání a praxi a v každém konkrétním případě volím specifický mix užitečných nástrojů ze škály níže uvedených: HOLISTICKÝ PŘÍSTUP, BPR, TOC, RPZ, PRINCE 2, ITIL, COBIT, AGILE, IPMA, SYSTEMICKÉ KOUČOVÁNÍ, TEORIE KOMUNIKACE, OBECNÁ SYSTÉMOVÁ TEORIE, AUTOPOESIS, KYBERNETIKA 2. ŘÁDU, KONSTRUKTIVISTICKÁ FILOZOFIE, RADIKÁLNÍ OBJEKTIVISMUS, CUKR A BIČ, MOTIVACE 3.0, ... ZDRAVÝ ROZUM 99.9 a učím se z tohoto mixu vybrat to, co skutečně funguje v praxi, a jednoduše a smysluplně to aplikovat – vždy v kontextu daného projektu/zákazníka/případu.

Moje osobní motto: „Chodit po provaze je snadné, a kdo to neví, ten spadne."

Oblíbená kavárna: Nepiju kávu, takže spíše hospoda s dobrým pivem nebo roneria s dobrým rumem nebo vinárna s dobrým vínem – vše spíše okrajové žánry. 

Stručné bio: Měním se a pochybuji, tedy jsem učitel ZŠ, ajťák, metodik, učitel SŠ, učitel VŠ, učitel DAMU, IT manažer, generální ředitel a předseda představenstva, projektový manažer, business konzultant, systemik, ředitel konsultingu, prostě zkušený a lehce otlučený „držák", něco jako VW Passat... 

Co mám rád a co dělám, když nepracuji: Čtu, poslouchám hudbu, koukám na filmy, fotím, chodím do divadla, na koncerty a na výstavy, do přírody, jezdím k moři, na motorce, autem, pod stan, s přáteli... ale taky gaučing, vlašák a ještě teplá dýňová houska.  

Další články:

Radim Koštial

CEO v SIPRAL a.s. Garant, pražič a bývalý barista HR kavárny.

Bio: 

Více než dvacetiletou profesní dráhu jsem začal v české firmě, prošel evropským top managementem americké korporace RPM. Jako ředitel jsem ve firmě Tremco illbruck vedl region východní Evropy, Ruska, Blízkého východu, Afriky a Asie. Dva roky jsem také žil v Kolíně nad Rýnem a pracoval v centrále.

V roce 2012 jsem z rychlovlaku vystoupil a vydal se na dráhu konzultanta, poradce, lektora, píšícího autora a baristy HR kavárny.

Začátkem roku 2015 jsem přišel do české fasádní firmy Sipral s úžasnými mezinárodními projekty na pozici Commercial Director. V prosinci 2015 jsem se stal CEO. Více o naší skvělé firmě na www.sipral.com .

Miluju cestování, svůj skůtr a focení na černobílý film.

Vendy Jersáková

HR praktik na cestě za moderním pracovním prostředím a kultivovanými mezilidskými vztahy

Rubrika, do níž budu přispívat nejčastěji: HR 21. století

Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: zajímají mě všechny rubriky HR kavárny. Přispívat budu podle inspirace, s největší pravděpodobností do HR pell-mell, Leadership a Inspirace ze zahraničí

Moje osobní motto: Než začneš, zeptej se "Proč?"

Oblíbená kavárna: Cafe Colore, Cafe LoungeStručné

Bio: Vystudovala jsem VŠCHT, fakultu potravinářské chemie, po škole jsem hledala cizorodé látky v potravinách (zakázaná barviva, těžké kovy, aflatoxiny apod.). Pak jsem zcela změnila obor a 13 let jsem radila mezinárodním společnostem, jak efektivně posílat zaměstnance pracovat do zahraničí. Shoda okolností mě přivedla do čela týmu HR poradců. Tak mě to nadchlo, že jsem se rozhodla v HR oboru zůstat a další roky jsem působila na pozici HR ředitelky velkých společností. V HR jsem dodnes, ale už zase stojím na křižovatce a těším se, co mi přinese život tentokrát.

Co má Vendy ráda a co dělá, když nepracuje: Mám ráda svoji rodinu a květiny všeho druhu, bez obojího nemůžu být dlouho. Když nepracuju, dělám především to, co jde dělat společně s rodinou – povídání u dobrého jídla a pití, procházky se psem, cestování, výlety na kolech nebo na lyžích. Někdy ale potřebuji být sama, ideálně s knížkou nebo se hrabu na zahradě v hlíně.Jak by podle Vendy měla HR kavárna vypadat? Měla by být otevřená, přátelská, osvěžující, zábavná, trochu provokující, aby se do ní lidé rádi, pravidelně a aktivně vraceli.

 
 
Přináší společnost LMC, s.r.o., vyrobeno ve spolupráci s Omega Design & Breezy